Μυστηριώδη και άγνωστη Σαουδική Αραβία

Saudi Arabia

Από

3870.00

Διάρκεια

10 days

Τύπος Ταξιδιού

Επισκόπηση

Αναχωρήσεις: 21/9, 19/10

10 μέρες αεροπορικώς με Saudia σε  Ριάντ, Ντιρίγια, Ουσαϊκέρ, Αλυκές Αλ Κασάμπ, Άμπχα, Όρος Σούδα, Ριτζάλ Αλμά, Μαντινάχ/Μεδίνα, Μαντάιν Σάλεχ/Έγρα, Αλ Ούλα, Τζέντα.  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4*sup. με ημιδιατροφή καθημερινά(εκτός της πρώτης μέρας, λόγω άφιξης.

Lol Travel Tours

Πρόγραμμα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα και την μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ, που βρίσκεται στο κέντρο της Αραβικής χερσονήσου σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Ο "Κήπος" όπως μεταφράζεται το όνομά του, είναι μια πόλη αντιθέσεων - μια υπερσύγχρονη μητρόπολη και ταυτόχρονα προπύργιο των αυστηρών νόμων που υπαγορεύει το Ισλάμ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την ιστορική πόλη της Ντιρίγια (Diriyyah), που βρίσκεται στην κεντρική Αραβία, στο οροπέδιο Νατζντ, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Ριάντ. Η παλιά πόλη Ντιρίγια είναι μια από τις σημαντικότερες της χώρας, καθότι από εκεί ξεκινά η ιστορία της σημερινής βασιλικής δυναστείας των Αλ-Σαούντ. Επιστροφή στο Ριάντ, το οποίο έγινε πρωτεύουσα της χώρας μετά την καταστροφή της Ντιρίγια από τους Οθωμανούς το 1818. Το 1902 το Ριάντ κατελήφθη από τον Αμπντούλ Αζίζ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Σαούντ (1876-1953), ιδρυτή του ενιαίου Σαουδικού κράτους, ενώ ως τότε ελεγχόταν από την αντίπαλη οικογένεια Αλ Ρασίντ. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Φρούριο Μασμάκ (Masmak, 1895), που δεσπόζει στο παλιό τμήμα της πόλης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς του Εθνικού Μουσείου - αντικείμενα από την παλαιολιθική μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Άνοιξε τις πύλες του το 1999 για τον εορτασμό των εκατό χρόνων της ενοποίησης της Σαουδικής Αραβίας και αποτελεί τον κύριο θεματοφύλακα της εθνικής κληρονομιάς και του πολιτισμού της χώρας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το ανάκτορο Μουράμπα (Al Murabba) που κατασκευάστηκε στο διάστημα 1935-45. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σουκ Ντίρα με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα και τα χειροποίητα αριστουργήματα (χάλκινα και ορειχάλκινα αντικείμενα, ασημένια στιλέτα και κοσμήματα Βεδουίνων, αντίκες κλπ.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για μία διαδρομή περίπου 200 χιλιόμετρων με προορισμό το Ουσαϊκέρ (Ushaiqer), έναν ιστορικό οικισμό στην καρδιά της ερήμου. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα φιδογυριστά σοκάκια, θα δούμε τα καλοδιατηρημένα πλίνθινα σπίτια και τα παλιά τζαμιά του χωριού. Στην επιστροφή μας θα σταματήσουμε στις αλυκές της Αλ Κασάμπ (Al Qasab), μια αρχαία πόλη γνωστή από την προ-ισλαμική ακόμα εποχή για την παραγωγή αλατιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της επαρχίας Ασίρ, την Άμπχα (Abha). Το Ασίρ είναι κυρίως ορεινό και περιλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή της νοτιοδυτικής Σαουδικής Αραβίας μέχρι τα σύνορα με την Υεμένη. Η τοπογραφία και η βλάστησή της ποικίλει από τα δάση κωνοφόρων στις ορεινές περιοχές έως τους φοίνικες της παράκτιας πεδιάδας. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, το Ασίρ απολαμβάνει αρκετά υψηλές βροχοπτώσεις. Η Άμπχα είναι γνωστή για τα πολύχρωμα καλάθια, τα οποία θα δούμε στην ομώνυμη αγορά (Basket Market). Τα περισσότερα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα ως επί το πλείστον από καλάμια. Στη συνέχεια θα δούμε τα παραδοσιακά σπίτια της πόλης - ως επί το πλείστον τριώροφα, με χοντρούς τοίχους, φτιαγμένους από λάσπη και πέτρα - και θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Σάντα (Shada, 1927), το οποίο υπήρξε γραφείο και κατοικία των κυβερνητών του βασιλιά Ιμπν Σαούντ (Abdul Aziz) και άνοιξε τις πύλες του ως μουσείο με πολυάριθμα αρχαιολογικά ευρήματα το 1987. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Muftaha Village Art Gallery, το οποίο ιδρύθηκε το 1989 ως μια προσπάθεια προώθησης των τεχνών. Αυτό το πολιτιστικό κέντρο προσφέρει στους καλλιτέχνες στούντιο και εκθεσιακό χώρο και ως εκ τούτου την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στην κοινότητα. Αυτή η πρωτοβουλία - η πρώτη του είδους της από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας - έχει στόχο να φέρνει σε επαφή άτομα με πάθος για τη φωτογραφία, τις παραδοσιακές και τις καλές τέχνες και αποτελεί πλέον δημοφιλές αξιοθέατο για ντόπιους και τουρίστες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Η σημερινή εκδρομή μας στο Όρος Σούδα (Souda) θα μας προσφέρει μαγευτικές εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ηλικίας 900 ετών και εκπληκτικής αρχιτεκτονικής χωριό Ριτζάλ Αλμά (Rijal Almaa), που θεωρείται ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου. Εδώ θα δούμε 60 πολυώροφες κατοικίες, κτισμένες από πέτρα, λάσπη και ξύλο και με ιδιαίτερες διακοσμήσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αλ Ούλα (Al Ula), που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Η πανάρχαια αυτή πόλη-φάντασμα ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μια όαση με εύφορο έδαφος και άφθονο νερό, ως κέντρο διακίνησης εμπορευμάτων (λιβάνι, μπαχαρικά, μετάξι κλπ.) προς την Αίγυπτο και την Ινδία. Υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου των Λιχυανιτών (5ος-2ος αιώνας π.Χ.), ενός από τα ισχυρά αρχαία βασίλεια των Αράβων, που είχαν τον έλεγχο του Κόλπου της Άκαμπα στα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας. Τα περίπου 800 ερειπωμένα πλέον σπίτια της, κατασκευασμένα από άμμο και πέτρα, αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τα παλιά σπίτια της Αλ Ούλα, καθώς και τον περίφημο Βράχο του Ελέφαντα (Elephant Rock), έναν τεράστιο μονόλιθο που ο χρόνος και ο άνεμος του έδωσαν το συγκεκριμένο σχήμα και μορφή. Συνεχίζουμε για έναν από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, τον εκπληκτικό Μαντάιν Σάλεχ (Madain Saleh), τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η τοποθεσία αυτή αποτελεί τον νοτιότερο και μεγαλύτερο οικισμό του βασιλείου των Ναβαταίων (1ος αιώνας π.Χ.-2ος αιώνας μ.Χ.) μετά από εκείνον της Πέτρας στην Ιορδανία, ενώ το 106 μ.Χ. έγινε τμήμα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Αραβίας. Γνωστός ως Al Hijr/Έγρα στους αρχαίους χρόνους, υπήρξε σημαντικός σταθμός στους προσοδοφόρους εμπορικούς δρόμους των καραβανιών προς την Μεσόγειο. Εδώ θα δούμε πολυάριθμους μνημειακούς τάφους διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, λαξεμένους στους βράχους με έντονα διακοσμημένες προσόψεις και επιγραφές με τα ονόματα των εκλιπόντων, ημερομηνίες και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επιστροφή στην Αλ Ούλα. Διανυκτέρευση.
Πρωινή οδική αναχώρηση για την Μαντινάχ (Madinah/Μεδίνα), την αρχαία Γιαθρίμπ, την δεύτερη ιερότερη πόλη για τους Μουσουλμάνους (μετά τη Μέκκα) και τόπο ταφής του προφήτη Μωάμεθ. Υπήρξε ο δεύτερος τόπος διαμονής του Μωάμεθ μετά τη φυγή του από τη Μέκκα (χίτζρα, εγίρα) και ο τόπος από τον οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεσή του για την τελική επικράτηση της νεοπαγούς θρησκείας του επί των ομοφύλων του. Στη Μεδίνα βρίσκεται το δεύτερο πιο ιερό τέμενος για το Ισλάμ, το Τέμενος του Προφήτη, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Μωάμεθ, καθώς και των πρώτων χαλίφηδων Αμπού Μπακρ και Ομάρ. Επίσης, στη Μεδίνα βρίσκονται τα τρία παλαιότερα τζαμιά, τα οποία χτίστηκαν την εποχή του Μωάμεθ. Άφιξη και περιήγηση στο επιτρεπόμενο για μη μουσουλμάνους τμήμα της πόλης. Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και αναχώρηση με την ταχεία/bullet train για μια υπέροχη διαδρομή μιάμισης ώρας με προορισμό την κοσμοπολίτικη Τζέντα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Σταυροδρόμι εμπόρων από κάθε γωνιά της γης και προσκυνητών στον δρόμο για τη Μέκκα εδώ και αιώνες, η Τζέντα διαθέτει όλη τη γοητεία του παλιού αραβικού κόσμου με τα χρώματα και τα αρώματα των σουκς και όλα τα στοιχεία μιας σύγχρονης αραβικής μητρόπολης με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις πολυσύχναστες λεωφόρους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών της παλιάς πόλης με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα περίτεχνα σκαλισμένα παραθυρόφυλλα, που θυμίζει κάτι από τις "Χίλιες και μία νύχτες". Θα δούμε το σπίτι της γνωστής οικογένειας Νασίφ (Nasif), που κτίστηκε τη δεκαετία του 1850 και που κατά τον 19ο αιώνα και τις αρχές του 20ου ήταν ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Τζέντα, ενώ, από το 1964 λειτουργεί ως μουσείο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επισκεφθούμε επίσης την ψαραγορά, την παραλιακή περιοχή Κορνίς με το τζαμί Αλ Ράχμα και το σιντριβάνι του βασιλιά Φαντ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το συγκρότημα του μουσείου Αλ Ταϊμπάτ (Al Tayebat) και της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια θα δούμε το περίφημο "πλωτό τέμενος" (Floating mosque), τον φάρο στο λιμάνι, σήμα κατατεθέν της πόλης, τα υπαίθρια γλυπτά (Open Jeddah Museum) και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Περιλαμβάνονται/Δεν περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, Βίζα*, Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα, Ταξιδιωτική ασφάλεια  για ταξιδιώτες έως 75 ετών: +900 €
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
Talk with our team

Μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τις εκδρομές μας από την φόρμα επικοινωνίας μας.

  Πληροφορίες εκδρομής

  Max Επισκέπτες

  50

  Ελάχιστη ηλικία

  0+

  Τοποθεσία εκδρομής

  Υποστηριζόμενες Γλώσσες

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Εκδρομές για κάθε ταξιδιώτη

  148 tours
  7 tours