Πανόραμα Πολωνίας – Μπρατισλάβα – Βελιγράδι, οδικώς

Poland

Από

895.00

Διάρκεια

11 days

Τύπος Ταξιδιού

Επισκόπηση

Αναχωρήσεις: 6,13,27/7, 3,14,31/8, 21/9, 12/10

11 μέρες οδικώς  Νις – Βουδαπέστη, Κρακοβία, Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, Άουσβιτς, Τσεστοχόβα, Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Μπρατισλάβα, Βελιγράδι, Σκόπια. Διαμονή σε ξενοδοχεία σε ξενοδοχεία 4* (στη Σερβία 3*, 4*) με ημιδιατροφή (10 πρωινά, 10 δείπνα) .

Lol Travel Tours

Πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 06:30 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις σε καφέ της Εθνικής Οδού στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Νις στην Σερβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση
Πρωινή αναχώρηση για το "Παρίσι της Ανατολής", την πανέμορφη Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι - την πρωτεύουσα της Σερβίας - και το Νόβισαντ, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό του ΣΕΓΚΕΤ και καταλήγουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα γνωριμίας με την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Διανυκτέρευση.
Σύντομη περιήγηση στο "Μαργαριτάρι του Δούναβη" και συνεχίζουμε για την ίσως πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.
Η πρωινή πανοραμική μας ξενάγηση στο "στολίδι της Πολωνίας" ξεκινά από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλιά υφασματαγορά Σουκεννίτσε, που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου, το μνημείο του ποιητή Άνταμ Μιτσκιέβιτς με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του και την γοτθική εκκλησία της Παναγίας με τον φύλακα-τρομπετίστα στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των Γιαγκελόνων και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στον λόφο Βάβελ, πάνω από τον ποταμό Βιστούλα, με τον Βασιλικό Πύργο και την γοτθική μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών βασιλιάδων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως. Η διαδρομή μας μέσα στα αλατωρυχεία - στα τρία από τα εννέα επίπεδα που είναι επισκέψιμα - περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους, δαιδαλώδεις στοές, σήραγγες, λίμνες, αγάλματα από αλάτι, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό ναό! Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του, μόλις 60-70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το Άουσβιτς περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Συνεχίζουμε για την ιερή πόλη Τσεστοχόβα, την "θρησκευτική πρωτεύουσα της χώρας", όπως επονομάζεται, με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας στο μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα. Η αγιογραφία αυτή χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, όμως ο θρύλος λέει την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας στη Ναζαρέτ. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε για τη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Ξεκινάμε σήμερα την πανοραμική μας ξενάγηση από την παλιά πόλη, που μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Σιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης, το άγαλμα της Σειρήνας-σύμβολο της πόλης και το πανέμορφο πάρκο Λαζιένκι, από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας και στο εσωτερικό του βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι της Λίμνης με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτραίτων, την μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης και το άγαλμα του Σοπέν κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Μνημείο της Εξέγερσης στο γκέτο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για το Βρότσλαβ, που είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη "Βενετία του Βορρά", μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια κατά μήκος του ποταμού Όντερ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και χρόνος για περίπατο γνωριμίας με την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, κτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ επόμενος σταθμός μας. Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε την ευκαιρία για σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικού θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
Πρωινό, ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για Σκόπια με ενδιάμεση στάση και τις αναγκαίες διατυπώσεις των συνοριακών σταθμών, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, διανυκτέρευση.
Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, από τη γνωστή διαδρομή, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, με μικρές στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ, άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται/Δεν περιλαμβάνονται

 • Δέκα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (στη Σερβία 3*, 4*)
 • Ημιδιατροφή (10 πρωινά, 10 δείπνα)
 • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός-συνοδός Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Φόροι ξενοδοχείων και check point: 45 € /άτομο
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του
Talk with our team

Μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τις εκδρομές μας από την φόρμα επικοινωνίας μας.

  Πληροφορίες εκδρομής

  Max Επισκέπτες

  50

  Ελάχιστη ηλικία

  0+

  Τοποθεσία εκδρομής

  Υποστηριζόμενες Γλώσσες

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Εκδρομές για κάθε ταξιδιώτη

  103 tours
  9 tours